Farmacia îngroapă România

     Carduri de fidelitate, promoţii, reduceri, oferte…

Fete drăguţe, dresate să te prindă în mrejele lor, să cumperi produse scumpe şi să cumperi în general cât mai mult.

Să nu mai amintim că azi oricine poate să ajungă să lucreze într-o farmacie. Metoda chinezească copy-paste funcţionează perfect în învăţământul românesc. Oricine termină cu uşurinţă o astfel de şcoală dacă are răbdare (şi bani) ca să o frecventeze, mai mult sau mai puţin în cei 3 ani cât durează. Dacă ai papagal şi te pricepi la vânzări eşti angajat. Nu contează cunoştinţele, capacităţile şi competenţele ce ar trebui să ţină cu adevărat de această meserie, acestea sunt detalii nu-i aşa? Apoi la câte produse medicamentoase există în lume, cine are atâta ţinere de minte ca să îşi amintească atâtea denumiri… cu atât mai mult toate prospectele lor, nu? Farmacistul îţi recomandă ce îi impune şeful să vandă la normă, ce e mai nou şi mai scump, şi să te convingă că e mai bun decât produsul pentru care ai ajuns în farmacie. Treaba medicului şi a farmacistului este să îţi facă recomandari în legătură cu anumite medicamente… obligaţii mai puţin.
Rolul lor este să te vindece de boala pentru care te-ai prezentat la ei sau măcar să mascheze cauzele ei… rol care implică riscuri… dar pentru tine.
Rolul medicamentelor este să-ţi rezolve mai mult sau mai puţin problema de sănătate şi să îţi mai creeze cel puţin o alta care să te aboneze astfel farmaciilor pe viaţă.
În ziua de azi este obligatoriu să știi să citești dacă te îmbolnăvești și apelezi la medicamente. Tu trebuie să analizezi şi să decizi dacă îţi sunt bune sau nu. Dacă nu, asta este… Dacă tratamentul te omoară din cauza contraindicaţiilor asta nu mai este problema lor ci a pompelor funebre, un cu totul alt domeniu, alţi bani, altă distracţie.
Că toată lumea ar manaca o pită şi ar face o vacanţă în Thailanda în ziua de azi, nu?

Ăsta o fi rolul firesc, normal şi sănătos al farmaciilor din ziua de azi?
Da!
Avem în medie vre-o 10.000 de farmacii în România, adica una la fiecare aproximativ 2000 de locuitori.
Câte erau pe vremea tovarăşului Nicolae Ceauşescu şi la câţi locuitori? Dacă vă aduceţi aminte… puţine şi cu program scurt.
Câţi bolnavi sunt acum în România şi câţi erau atunci? Vai…
It`s all about money.

P.S. Inexplicabil, Stela Popescu a încheiat contractul cu „Farmacia inimii” – Catena.

Lasă un răspuns