O neînțelegere… ca-n familie

Astăzi 15 aprilie 2020 am fost telespectatori la o neînțelegere… ca-n familie. Amuzant. Da, dar… nu e glumă!

Bă domnu’ Vela, bă domnu’ Iohannis… păi se poate așa ceva? Bă preafericite… mai dă și la alții că de-abia o duci. De-a ce vă jucați voi cu țara asta bă? „De-a mama și de-a tata”? Vedeți că zăpăciți copilu’. Dacă voi nu știți ce bai aveți și ce vreți, noi oile, de unde să știm ce să facem? Cum putem să ne comportăm obedient când nu reușiți să cădeți de acord unul cu altul și vă contraziceți așa ca… în public? Hotărâți-vă, cu șapcă sau fără șapcă?!

Noi nu vrem să vă supărăm pe niciunul dintre voi, că… toți sunteți importanți. Chiar suferiți de importanța pe care v-o dați de mi-e milă. Mi-e milă de v-aș curma suferința. Noi am face ce ne taie capul cam toți și ne-am asuma, dar voi nu ne lăsați. Voi vreți să aveți grijă de noi, teoretic, dar practic nu aveți calificare în domeniu pentru așa ceva. Ați terminat la fără frecvență, v-ați plagiat licențele și v-ați pus pe poziții precum cloșca pe ouă.

Totuși, găsiți voi mereu metode să ne dați la gioale și să ne supuneți cumva, că doar sunteți ciumegi diplomați. Doar că vă faceți de căcat cam des. Ne temem. Deși suntem mulți suntem proști, sau cel puțin asta dovedim cam de 30 de ani. Numai nu ne deșteptăm. Voi măcar sunteți și șmecheri. Aveți și noroc că vă lipsește simțul penibilului, penibililor. Vă jucați de-a politica, de-a guvernarea într-un mod amatoricesc dar aveți impresii de talie mondială. De aia se pișă tot continentul și tot mapamondul pe noi, din cauză voastră băi conducătorilor care sunteți.

P.S. Voi ați mai auzit imnul? Eu nu.

Lasă un răspuns